Classic Car

Classic Car Detailing

Als gepassioneerde eigenaar van oldtimers heb ik doorheen de jaren veel ervaring opgedaan hoe de uitstraling naar een hoger niveau te brengen, dit telkens met de grootste zorg en respect voor de oude materialen.

 

Wassen:

Uw Classic Car wordt bij ons volledig handgewassen, met oog het gebruik van water tot een minimum te beperken. Water is en blijft de grootste vijand voor het conserveren van uw Classic Car, juist daarom is het belangrijk dat er zich geen water opstapelt in holle ruimtes, kieren en naden. De wielkasten en felsranden worden gereinigd en ontdaan van opgestapeld zand en slijk. Uw Oldtimer wordt gedroogd met ultra-zachte hoogpolige microvezeldoeken, kieren en naden worden onder uitgeblazen met warme lucht.

 

Lakcorrectie:

Volledig gerestaureerde lak, deels herspoten of nog origineel?

Lakcorrectie of polijsten op een oldtimer vraagt om een voorzichtige aanpak. De dikte van de lak 100% betrouwbaar opmeten is veelal niet mogelijk, doordat er vaak plamuur en dikke lagen primers aangebracht zijn onder de lak. Hierdoor lijkt het dat de lak nog voldoende dikte heeft om een grote lakcorrectie uit te voeren, maar in vele gevallen is dit niet zo! Dus informeer u goed, voor u uw dierbaar bezit toevertrouwd aan iemand die zegt “ik ga dat hier eens polieren voor je”!

Wij gaan niet altijd “all the way”, polijsten = lak afnemen, dus de lak wordt dunner!

Wij zijn van mening dat het soms beter is iets minder intensief te polijsten en een compromis te maken tussen krasverwijdering en de look, zodat u later nogmaals uw Oldtimer kan laten polijsten zonder er gevaar is om door de lak heen te gaan.

Na het polijsten en ontvetten van de lak, brengen wij een hoogwaardige Carnauba wax aan, die de lak beschermd met een mooie diepe glans.